فرش ماشینی درجه یک

نکات مهم و کلیدی شستن فرش ماشینی

نکات مهم و کلیدی شستن فرش ماشینی فرش ساویز بافت

یکی از دغدغه های خانم های خانه‌دار، بالاخص روزهای نزدیک عید، شستن فرش های ماشینی است. مسلما تمیز نگه داشتن فرش های ماشینی نقش بسیار بالایی در داشتن طول عمر بالا و زیبا جلوه دادن طرح و نقشه دارند و از بروز بیماری های پوستی جلوگیری می کند. البته این کار باید به صورت اصولی انجام شود و چه بسا در برخی از موارد شستن غیر استاندارد، به تار و پود بافته آسیب می رساند به خصوص فرش های ماشینی دستباف گونه که با شانه و تراکم بالا بافته می شوند و ظرافت و زیبایی بسیاری دارند. از این رو افراد باید نکات مهم و کلیدی شستن فرش های ماشینی را بدانند. در ادامه با ما همراه باشید.

 

فرش ماشینی و نحوه شست و شوی آن

فرش های ماشینی با الیاف مصنوعی بافته می شوند که هرچه این الیاف باکیفیت تر باشند، مسلما بعد از شستن، تغییر شکل و یا تغییر ماهیت نمی دهند. محصولات ماشینی را با روش های مختلفی می توان شست بر خلاف قالی های دستباف که فقط باید شستن آن ها نزد متخصصین کار بلد انجام شود.
فرش ماشینی و نحوه شست و شوی آن متنوع است و افراد می توانند با روش های مختلف شستن این کف پوش ها را انجام دهند.

 

شستن فرش در قالیشویی

با آپارتمانی شدن منازل و نبودن فضای باز برای پهن کردن، شستن فرش در قالیشویی این روزها رواج بیشتری پیدا کرده است. بر اساس نظر کارشناسان فرش، بهتر است شستن کف پوش های منزلتان را به قالیشویی های معتبر بسپارید. این کار باید برای شستن فرش های 1200 شانه، 1500 شانه و 1000 شانه، شستن فرش های گل برجسته و رنگ روشن انجام شود. اگر شستن فرش های رنگ روشن در خانه انجام شود ممکن است رنگ زمینه زرد رنگ شود. از طرفی محصولات با شانه و تراکم بالا چون با الیاف نازک بافته شده اند، ممکن است اگر در خانه شسته شوند به تار و پود آن ها آسیب برساند. از این رو توصیه می شود که شستن فرش به‌خصوص دستباف گونه های با شانه و تراکم بالا حتما به قالیشویی های معتبر سپرده شود و با خیالی راحت این کار را انجام دهید و از تغییر رنگ بافته های ماشینی و یا تغییر ماهیت آن ها نگران نباشید. در واقع اگر به دنبال شستن فرش بدون زرد شدن هستید، حتما این کار را به قالیشویی بسپارید.

 

شستن فرش در خانه

در قدیم، روش شستن فرش در خانه بیشتر انجام می شد و انتخاب این روش به دلیل این بود که هر خانه ای حیاط و یا فضای بازداشت که فرش های ماشینی را می توانستند به راحتی پهن کنند تا خشک شود. از طرفی محصولات ماشینی با شانه و تراکم پایین بافته می شد و رنگ آن ها بیشتر لاکی و سرمه ای بود و شستن این بافته ها در خانه، آسیبی به آن ها نمی زد. از طرفی باید مکانی باشد تا بتوانید بافته را آویزان کنید و به راحتی آب آن خارج شود و هوا در رو و پشت قالی جریان داشته باشد تا تغییر رنگ ندهد.

شستن فرش با شامپو فرش، پودر صابون، شستن فرش با جوش شیرین و یا پودر لباسشویی از انواع شستن فرش به روش سنتی است. این کار را با فرچه های زبر انجام ندهید تا به نخ خاب آن آسیب نرسد. استفاده بیش از اندازه مواد شوینده، به ماهیت بافته آسیب می رساند و سعی کنید مواد شوینده را مستقیم روی سطح آن نریزید و با آب ترکیب کنید و سپس با این ترکیب، شستن را انجام دهید.
برای شستن ریشه های فرش در خانه می توانید شامپو فرش را با آب ولرم ترکیب کنید و یا دستمال روی ریشه ها بکشید. این کار را چندین بار انجام دهید. توصیه می شود که پس از تمیز کردن ریشه ها، آن ها را با کاورهای پارچه ای بپوشانید.

 

شستن فرش ماشینی در خانه بهتر است یا قالیشویی

سؤال بسیاری از افراد این است که شستن فرش ماشینی در خانه بهتر است یا قالیشویی
برای پاسخ به این سؤال باید این دو روش شستن، با هم مقایسه شوند. شستن فرش در قالیشویی از آنجایی که با دستگاه های حرفه ای انجام می شود می تواند تمامی آلودگی ها و لکه ها را از روی قالی پاک کند و از طرفی خشک کردن آن ها با دستگاه صورت می گیرد که این کار مانع از زرد شدن آن ها و ریشه ها می شود. ولی هزینه قالیشویی بیشتر از شستن روش های سنتی در خانه است.

شستن فرش های 1200 شانه و دیگر محصولات ظریفی که با الیاف نازک بافته شده اند، فرش های بزرگ پارچه، گل برجسته و شستن فرش های ابریشمی ماشینی حتما باید در قالیشویی انجام شود. هر اندازه شانه و تراکم بافته های ماشینی بالاتر باشد مسلما نخ خاب آن نازک‌تر است. الیاف بافت فرش 1500 شانه بسیار نازک‌تر از فرش 350 شانه یا 500 شانه است. از طرفی شانه و تراکم بالا، سبب فشردگی و توپری بین ریشه ها و گره های سطح نخ خاب می شود که آب نمی تواند از بین آن عبور کند و ممکن است بیت الیاف سطح نخ خاب، آب بماند و رنگ فرش را تغییر دهد.

شستن فرش های 1500 شانه، 1200 شانه و 1000 شانه که جزو بافته های منسجم و توپر است اگر به قالیشویی سپرده شود بعد از شست و شو، با دستگاه های خشک کن، تمامی قالی به صورت یکنواخت خشک می شود.
شستن گلیم فرش های ماشینی، کف پوش های اتاق کودک و فرش های فانتزی و مدرن از آنجایی که در شانه و تراکم پایین بافته می شوند می توانید در خانه انجام دهید.

 

نکاتی برای شستن فرش ماشینی

آیا می‌دانید که با رعایت نکاتی برای شستن فرش های ماشینی، می توانید بر طول عمر آن ها بیفزایید؟ پس بهتر است قبل از شستن فرش های ماشینی به نکات زیر توجه کنید:

  • اگر شستن قالی را در خانه انجام می دهید بهتر است در جایی پهن شود که در معرض مستقیم نور آفتاب نباشد و در مکانی پهن شود که زیر آن خشک باشد.
  • اگر جایی از بافته های ماشینی، پارگی و یا تورفتگی دارد، حتما قبل از شستن آن در منزل و یا سپردن آن به قالیشویی، ترمیم کنید.
  • قبل از اینکه به شستن آن ها اقدام کنید سعی کنید با جارو برقی و یا جارو دستی، گرد و غبار روی آن را بزدایید.
  • شستن قالیچه های کوچک و ابعاد زیر 6 متر را می توانید در خانه انجام دهید ولی شستن قالی های با ابعاد 12 متری به بالا را به قالیشویی بسپارید.
  • برای پاک کردن انواع لکه های فرش خیلی سریع اقدام کنید و با روش های ساده، لکه گیری را انجام دهید و با انجام این کار، نیاز شما به شستن قالی کم می شود

 

فرش های ماشینی باکیفیت بالا بدون تغییر در شست و شو

قبل از خرید فرش به کیفیت بالای آن توجه کنید و به الیاف بافت آن توجه کنید. فرش های ماشینی باکیفیت بالا بدون تغییر در شست و شو هستند. محصولات آکریلیک هیت ست شده، کیفیت بالا و مقاومت بسیار زیادی دارند که شست و شو، هیچ تغییری در ماهیت و رنگ آن ایجاد نمی کند در صورتی که محصولاتی که با الیاف نامرغوب بافته می شوند بعد از شست و شو تغییر شکل و تغییر رنگ می دهند.

محصولات ماشینی بافته شده با الیاف هیت ست شده آکریلیک، طول عمر بالایی دارند. الیاف آکریلیک قبل از بافت، هیت ست می شوند و از تونل بخار آب و گرما عبور داده می شوند و بدین صورت الیاف یکدست و یکنواخت می شوند و پرزهای آن ها گرفته می شود. فرش های بدون پرز کمتر آسیب می بینند و دلیل آن هم این است که پرزهای اضافی که در سطح قالی وجود دارند، گرد و غبار را به خود جذب می کنند و این گرد و غبار به مرور زمان بین الیاف آن نفوذ می کند و زیبایی قالی دستخوش تغییر می شود. پس سعی کنید که فرش های باکیفیت بالا را خریداری کنید.